Forfatter Emne: Dis-Kopier  (Læst 21760 gange)

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Dis-Kopier
« Dato: 19 Okt 2014 - 22:30 »
Som nævnt andetsteds har vi modtaget en stor mængde kildemateriale fra Holger Hertzum-Larsen. En del skriftligt materiale er allerede tilgængelig på hjemmesiden under "Afskrevne kilder". Andet er ved at blive bearbejdet af andre i foreningen.

Iblandt det modtagne materiale er der også ca. 25.000 billeder med arkivalier affotograferet fra mormonfilm. En del af dem er arkivalier der allerede er lagt ud på AO eller FS. Resten dvs. måske ca. 10.000 billeder er jeg begyndt at lægge ud på siden:
http://kopier.dis-danmark.dk/

Denne side blev startet op for et års tid siden med tre bidrag, og derefter er der ikke sket så meget, men siden har altså hele tiden ligget klar til at modtage materiale af netop den her art.
Se også den gamle tråd om emnet:
https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,60714.0.html
« Senest redigeret: 19 Okt 2014 - 22:32 af Arne Feldborg [6966] »
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

John Nielsen

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 2.706
Sv: Dis-Kopier
« Svar #1 Dato: 20 Okt 2014 - 00:01 »
Hej Arne

Jeg har fotograferet et antal pakker med tabeller for sønderjydske folketællinger, vel samlet højde 0,5 til 1 m af folio sider. Det er 7M jpg ca. 3Mb, fotograferet uden speciel belysning, men læsbart.

Jeg tvivler på at emnet er interessant for andre.

Hilsen John Nielsen

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #2 Dato: 20 Okt 2014 - 10:56 »
Det er 7M jpg ca. 3Mb,
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du mener. Snakker vi om et antal billeder a' 3Mb, eller?

Citér
Jeg tvivler på at emnet er interessant for andre.
Det kan jeg ikke tage stilling til. Men på den anden side synes jeg da det kan være interessant også at få materiale frem der ikke lige er så almindeligt.

Dels er det jo altid interessant at se noget andet end det man normalvis støder på, og dels vil den slags materiale jo næppe komme på AO lige med det første. Når jeg bliver færdig med Hetzums materiale kan jeg da godt prøve at se på det du har.

Men en del af konceptet er jo altså, at billederne (om nødvendigt) er pasende beskåret, dvs. uden væsentlig margin. Og at der derudover ikke er efterbehandlet, at de ikke er reduceret i opløsning, at de ikke har været udsat for jpg-kompression i væsentligt omfang, osv. Den endelige klargøring til web-brug vil jeg helst selv lave.

Hvis billederne allerede er komprimerede i en grad der ikke gør automatiseret efterbehandling mulig kan de evt. lægges på som de er.

Og så skal der medfølger notat om stamdata. Samt en oversigt over indholdet refererende direkte til billednumrene, der indenfor hver serie skal være fortløbende fra 0001 og opad.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

John Nielsen

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 2.706
Sv: Dis-Kopier
« Svar #3 Dato: 20 Okt 2014 - 16:00 »
Hej Arne

Det er 7M pixel billeder og ca. 3 MB størrelse i JPG, som kameraet leverede dem (no raw).
Jeg har kikket på materialet, og det er fra små sedler til 4xfolio, tekst vandret og lodret, nogen kant omkring.
Der er omkring 2000 billeder, og jeg mangler at finde FT1840-45.

Hilsen John Nielsen

John Thomsen

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 111
Sv: Dis-Kopier
« Svar #4 Dato: 20 Okt 2014 - 17:39 »
Citat fra: Administrator Arne Feldborg
Se også den gamle tråd om emnet:

Det ser ikke ud til at lavadlen her på DIS Forum har adgang til den tråd:

En fejl er opstået!

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #5 Dato: 20 Okt 2014 - 17:50 »
Det er vel velkendt at der her i forum er nogle åbne grupper. og nogle grupper der er forbeholdt medlemmer (det er jo trods alt dem der betaler gildet).

Og den tråd der henvises til ligger ganske rigtig i en gruppe der er forbeholdt medlemmer, og som  omhandler foreningsstof. Ikke fordi jeg har lagt den der, men fordi det var en tråd der udviklede sig på baggrund af et spørgsmål som et medlem havde stillet dér. Mere er der såmænd ikke i det.

Jeg ser egentlig ingen grund til at ironisere over det. Det er jo dit eget valg om du vil være medlem eller ej.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Knud Haaning Andersen

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 170
  • http://knudhaaning.homepage.dk
Sv: Dis-Kopier
« Svar #6 Dato: 21 Okt 2014 - 12:00 »
Arne Feldborg skrev:
"Jeg ser egentlig ingen grund til at ironisere over det. Det er jo dit eget valg om du vil være medlem eller ej."

Dette jo ikke rigtigt. Ikke alle har et frit valg til at blive medlem af DIS.

(slettet af moderator pga. usaglighed og forsøg på rippen op i gamle stridigheder, der er denne tråd uvedkommende)

Venlig hilsen
Knud Haaning Andersen  
« Senest redigeret: 21 Okt 2014 - 22:13 af Kathrine Tobiasen [454] »
Venlig hilsen
Knud Haaning Andersen
Rugvænget 73
7400 Herning
Hjemmeside:http://knudhaaning.dk
http://knudhaaning.dk/
Med i Facebookgrupperne Forum for Slægtsforskere og DNA og Slægtsforskning

John Thomsen

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 111
Sv: Dis-Kopier
« Svar #7 Dato: 21 Okt 2014 - 22:36 »
Forhistorien til DIS-Kopier mangler for ikke-medlemmer, men billederne er tilgængelig for alle i nydelig orden, hvilket jeg tilskriver webmasteren. Herfra stor klapsalve for det arbejde og god arbejdslyst med de billeder, der mangler at blive lagt ud.

Hvis jeg ønsker oplysninger om dette projekt, DIS-Kopier, så er jeg sikker på, at webmasteren eller en anden vil være mig behjælpelig med at besvare spørgsmål og eventuelt fiske ikke-fortrolige oplysninger ud af skjulte tråde, hvis det er nødvendigt. Dermed forhåbentlig slået fast, at jeg ikke har noget problem med hverken webmasteren eller andre hjælpsomme sjæle her på DIS Forum.

Det vil være rart med flere dokumenter på DIS-Kopier. Jeg kunne i den anledning godt tænke mig, at der var en beskrivelse af hvilke dokumenter siden er tiltænkt og hvilke den ikke er tiltænkt. Gerne med eksempler. Er f.eks. en affotografering af gravsten på den lokale kirkegård velkommen? Hvad med billeder af 400 næsten ens parcelhuse i et boligkvarter eller en billedeserie af alle vejskilte i Bogense Kommune taget sommeren 2006?

----

Jeg ser den politik som DIS fører mht lukkede og åbne grupper som foreståelig omend mindre gunstig end den kunne være, men det er ikke emnet i denne tråd og ikke det vigtigste i mit liv og næppe heller denne verden, så fred være med det.

Arne Feldborg

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 4.369
  • http://hammerum-herred.dk/
Sv: Dis-Kopier
« Svar #8 Dato: 22 Okt 2014 - 01:13 »
Jeg kan da lige prøve at give et kort resume. Det startede som sagt med et spørgsmål fra et medlem:
Citér
Når jeg er på landsarkivet affotografferer jeg gerne store dele af materialet til brug hjemme. Dette materiale tænkte jeg måske andre var interesserede i at have adgang til. Jeg har desværre ikke serverplads nok til at have det liggende på min hjemmeside, da billederne hurtigt fylder meget. MEN var der interesse i DIS-regi at lægge serverplads til ? Jeg er klar over at det hurtigt bliver rigtigt meget serverplads der er brug for, men jeg synes det kunne spare andre en del besøg på arkivet.

Hvortil et andet medlem kommenterede:
Citér
Jeg synes det er en rigtig god ide med et fælles samlingssted for den slags, gerne i DIS-regi. Jeg har selv haft utrolig meget glæde af fotograferede arkivalier på internettet

Et udgangspunkt for flere indlæg var, at det man tænkte på var materiale man allerede havde affotograferet, og havde tilgængelig, og som man egentlig gerne ville præsentere fra egen hjemside, men enten ikke havde erfaring med visnings- og bladrings systemer til et stort antal billeder, eller simpelthen ikke havde nødvendig serverplads til rådighed.

Inger Buchard forlog så, at man kunne få Dis til at hoste og vise billederne, og at folk så selv feks. kunne oprette en side på Dis-Wiki med omtale af materialet og henvisning mv. og hvor det evt. kunne indgå i en naturlig sammenhæng med andre ting. Eller at man kunne have den mere uddybede omtale på egen hjemside og så henvise derfra. Altså at det var bidragyderen selv der lavede omtale osv., og også udarbejde register over indholdet, samt stamoplysninger mv.

Efter en række andre indlæg, skeptiske såvel som positive, blev vi i hjemmesideudvalget enige om, at der kunne da i det mindste ikke ske noget ved at prøve. Af forskellige grunde ønskede jeg, at det i givet fald fald skulle være på vor eksterne server:
http://dis-danmark.dk/
hvor vi har større mulighed for selv at lave forskellige tiltag uden at forstyrre driften af hovedsiden og forum, og uden at skulle bruge betalt arbejdskraft til det.

Og da Inger samtidig have tre mindre serier af billeder hun gerne ville have knyttet til et par artikler på Dis-Wiki blev det brugt som udgangspunkt. Resultatet på Dis-Wiki ses her:
http://wiki.dis-danmark.dk/index.php/S%C3%B8g%C3%A5rd_gods
http://wiki.dis-danmark.dk/index.php/Krigsfange

I det første tilfælde er linkene til Dis-Kopier lidt under midten af siden og i det andet tilfælde nederst i artiklen.

Det fik vi ret hurtigt etableret, og det fungerede egentlig ganske udmærket. Men så skete der i lang tid heller ikke mere. Det skal så også siges, at vi har heller ikke gjort noget for at markedsføre ideen, udover den omtale det fik i starten, men har forholdt os lidt afventende, måske for afventende.?

Men så kom donationnen fra Holger Hertzum-Larsen, med bla. 25.000 rimeligt ensartede og velbeskårne billeder. Af dem har jeg foreløbig udvalgt ca. 9.000 som jeg har en begrundet formodning om ikke er tilgængelige andre steder. Resten kigger jeg på senere.

Det er så samtidig aftalt, at det der kommer til at ligge på Dis-kopier også bliver registreret på Dis-Bibliotek, og bliver søgbart der.

Og nu kunne vi såmænd godt tage nogle tusinde billeder mere ind, hvis det skulle være.
mvh, a.f.
http://hammerum-herred.dk/
Ved evt. direkte henvendelse til mig: Brug venligst e-mail, ikke "Personlig besked", tak.

Arne Feldborg

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 4.369
  • http://hammerum-herred.dk/
Sv: Dis-Kopier
« Svar #9 Dato: 16 Nov 2014 - 21:30 »
Jeg har fotograferet et antal pakker med tabeller for sønderjydske folketællinger, vel samlet højde 0,5 til 1 m af folio sider. Det er 7M jpg ca. 3Mb, fotograferet uden speciel belysning, men læsbart.
Jeg har nu foreløbig lagt 2 serier af Johns materiale på tilsammen ca. 500 billeder ud på siden.

Det drejer sig om tabeller og sammentællinger for fkt. 1769 for Slesvig og Holsten, samt tabeller og sammentællinger for Holsten og Ditmarsken for 1840 og 1845.

http://kopier.dis-danmark.dk/index.php

mvh, a.f.
http://hammerum-herred.dk/
Ved evt. direkte henvendelse til mig: Brug venligst e-mail, ikke "Personlig besked", tak.

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #10 Dato: 20 Maj 2015 - 13:44 »
Fra Palle Kvist har vi modtaget ca. 10.500 billedfiler med affotograferede arkivalier.
Se: http://kopier.dis-danmark.dk/

Der er dels 10 serier med justitsprotokoler mv. fra ”Wintersborg og Sæbyholms Birk” på Lolland. Af disse findes en enkelt serie på AO, resten er såvidt jeg kan se ikke at finde på AO på nuværende tidspunkt.

Og dels 5 serier med fæstebreve, arvefæsteskøder, mv. fra ”Christianssæde Baroni og Gods, vestlige del” (dvs. primært hovedgården Pederstrup) også på Lolland. Disse er ikke på AO og kommer der næppe heller lige foreløbig. De ligger nemlig ikke på Statens Arkiver, men på Reventlow-Museet i Pederstrup, hvor Palle Kvist har affotograferet dem. Til disse findes også maskinskrevne og søgbare navneregistre. Se bilaget.

I begge tilfælde har Palle Kvist også medsendt yderligere materiale om det to godser
http://kopier.dis-danmark.dk/data/palle-kvist/wintersborg/wintersborg_historie.html
http://kopier.dis-danmark.dk/data/palle-kvist/christianssaede/navneregistre/
http://kopier.dis-danmark.dk/data/palle-kvist/christianssaede/kortmateriale/
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #11 Dato: 17 Sep 2015 - 22:59 »
Som mange nok ved har vi tidens løb modtaget en ret stor mængde materiale fra Holger Hertzum-Larsen. En del af dette materiale er lagt op på henholdsvis "Afskrevne Kilder" og "Dis-Kilder", og der kommer stadigvæk nye oplægninger til.

Denne gang drejer det sig om 6 poster med affotograferede arkivalier (og vel at mærke ting der ikke ligger på Arkivalier Online). Det er bla. tingbøger fra Varde og Vester Horne herred.
Se: http://kopier.dis-danmark.dk/
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #12 Dato: 16 Nov 2015 - 00:07 »
Fra Ole Munk har vi modtaget kopier af alle tre fæsteprotokoller fra Aalborg Hospitals gods fra 16nn til 1849.

Materialet der består af 458 billeder kan ses her:
http://kopier.dis-danmark.dk/kop_vis_data.php?dir=aalborg-hospital-faestebreve

mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 4.369
  • http://hammerum-herred.dk/
Sv: Dis-Kopier
« Svar #13 Dato: 21 Mar 2016 - 00:06 »
Fra Palle Kvist har vi igen modtaget en sending affotgraferede arkivalier. Denne gang ca. 4.000 billeder af arkivalier fra lollandske godsarkiver mv.:

Christiansdals Birks justitsprotokol 1794 - 1812
Christiansdals Birks skøde- og panteprotokol 1796 - 1812
Frederiksdal Gods, Lolland, Fæsteprotokoller
Fredsholm Gods, Lolland, Fæsteprotokoller
Lolland Fortegnelse over næringsdrivende
Lollands Nørre Herreds Provsti - Herredsbog 1571 - 1667
Rudbjerggård Gods, Lolland, Fæsteprotokoller
Rudbjerggård Gods, Lolland, fæstebreve og lejekontrakter

Se selv: http://kopier.dis-danmark.dk/index.php

Og lige een mere:
Lolland Kreaturtælling for Købelev og Sandby 1861, 1876
« Senest redigeret: 21 Mar 2016 - 21:40 af Arne Feldborg [6966] »
mvh, a.f.
http://hammerum-herred.dk/
Ved evt. direkte henvendelse til mig: Brug venligst e-mail, ikke "Personlig besked", tak.

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #14 Dato: 11 Sep 2016 - 11:09 »
Fra Henning Jørgensen i Esbjerg har vi modtaget ikke mindre end 31.500 billeder med skannede arkivalier i en meget høj kvalitet.

Billederne er skannet af statens Arkiver i en meget høj opløsning og fylder oprindeligt 115 GigaByte. Selv efter at de reduceret lidt i opløsning og komprimeret til web-brug fylder de stadigvæk 42.7 Gigabyte.

Der er tale om arkivalier som Henning har købt hos Statens Arkiver, men som SA af een eller anden grund ikke selv har lagt ud på AO. I kraft af Hennings donation til Dis-Danmark kan de nu ses her:
http://kopier.dis-danmark.dk/

Hovedposterne er Riberhus regnskaber og jordebøger, samt Skast herreds tingbøger, men der er også nogle mindre poster. Tag selv et overblik over det - se efter poster dateret 25-Aug-16.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

 • Bruger
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 4.369
  • http://hammerum-herred.dk/
Sv: Dis-Kopier
« Svar #15 Dato: 14 Dec 2016 - 00:53 »
Fra Jørn Christiansen har vi modtaget 1.226 billeder gemt fra den gamle billedviser hos AO.

Det drejer sig om Nysted Byfoged Skifteprotokol 1784 - 1818, som af een eller anden grund ikke er kommet med på den nye billedviser.
Se ca. midt på siden:
http://kopier.dis-danmark.dk/

Tak til Jørn for bidraget.

Se også:
https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,118044.0.html
mvh, a.f.
http://hammerum-herred.dk/
Ved evt. direkte henvendelse til mig: Brug venligst e-mail, ikke "Personlig besked", tak.

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #16 Dato: 21 Dec 2016 - 23:06 »
Fra Mikkel Eide Eriksen har vi modtaget et antal kopier af originaldokumenter fra Oeders Efterretninger.

Se tråden:
https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,118158.msg625638.html#msg625638

Tak til Mikkel for bidraget.

Hvis der er andre der ligger inde med kopier af een eller flere komplette sogne, vil vi gerne have dem med i samlingen.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #17 Dato: 30 Jan 2017 - 12:39 »
Fra    Lars Skovvang og Lis B Jensen har vi modtaget kopier af Baarse herreds tingbøger (Justitsprotokoler) 1655 - 1667 og 1679 - 1888. I alt lige godt og vel 2.000 billeder.
Se:
http://kopier.dis-danmark.dk/index.php

Tak til Lars og Lis for bidraget.

NB: Bogen for perioden 1668 - 1678 findes ikke bevaret.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Lis B. Jensen

 • Medlem
 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 8.794
Sv: Dis-Kopier
« Svar #18 Dato: 30 Jan 2017 - 14:24 »
Hej Arne

Tak skal du have - håber det er til gavn for mange andre
Lis B. Jensen
* * * * * * * *
Ses i Legacy Forum: http://legacydansk.com og
http://Svoo.dk

Arne Feldborg

 • Bruger med indlæg
 • Indlæg: 1.125
Sv: Dis-Kopier
« Svar #19 Dato: 30 Jul 2017 - 12:39 »
Fra Mikkel Eide Eriksen har vi modtage kopier af "Sessions-Placat for Aaret 1799" fra "Ålholm, Maribo og Halsted Amter: Militær korrespondance (1774-1799)", pakke 4.
Se nede midt på siden:
https://kopier.dis-danmark.dk/
Se også tråden i Dis-forum:
https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php?topic=100575.msg540463#msg540463
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/