For alle > AneEfterlysning

Leder du efter nogen fra Lolland-Falster?

(1/61) > >>

Bjarne Due Pedersen:
Jeg har lavet en oversigt, i excel-format (regneark), over personer fra Lolland-Falster, der er borgerligt viet/noteret i ægteskabsbøgerne i København, Gentofte og Frederiksberg, samt andre kilder.

Så hvis du har personer, som er "forsvundet", kan de muligvis findes dér  :)
Listen endte op i:
13.838 personregistreringer
1.309 Vielser, Frederiksberg
536 Vielser, Gentofte
10.458 Vielser, København
9 Øvrige vielser
1.364 Døde
162 Andre registreringer

Du kan få denne liste på mail ved at sende en e-mail til 2due@webspeed.dk fra din mailadresse og ønsket format, så kommer den snarest.
Jeg har MS Office 2007, hvilket laver excel .xlsx filer.
Jeg kan også lave .xls, der kan bruges i 97-2003.
Til dem der ikke har MS office, kan jeg lave .ods, der er open-source, og som kan anvendes i andre regneark programmer.

Ved at gå i menuen "Start" og trykke på "Alle programmer" så kan du se hvad du har. Hvis du har Microsoft Office, så ligger alle programmerne i en mappe, der åbnes og der vil stå hvilken Excel version du har.
Så hvis du vil have listen i korrekt format, bedes du i mailen angive hvad du ønsker, så du får den version du kan bruge  :)

Jeg er nu i gang med andre kilder, hvor der findes personer født på Lolland-Falster, ved en slavisk gennemgang af f.eks. kirkebøger, i en eller flere bog-årgange, og i specifikke sogne.  

De nuværende fund vil blive tastet på min nye hjemmeside, men der er over ca. 14.000 personer + evt. ægtefæller. Så det tager ”lidt” tid før alle er i databasen. Alle fund efter seneste udgave af listen, 23. juni 2013, er tastet direkte på min nye hjemmeside, som du kan få adgang til. Du skal registrere dig som bruger på forsiden. Derfor er det en fordel for dig, at få listen på mail, og registrere som bruger på begge hjemmesider.
Sagt med det samme, jeg er ikke og vil ikke være en konkurrent til Tom Stryhn http://slægts-data.dk men et supplement. Han har ca. 160.000 personer i databasen, så i forhold til mine i alt ca. 25.000 ….  :D

Min gamle hjemmeside http://bjarnedue.ftb-forum.dk indeholder godt 10.000 personer. De vil forhåbentligt snart komme over på min nye hjemmeside http://www.bjarne-due.dk som indeholder alle de nye fund. Dermed vil det blive samlet på én hjemmeside. Så p.t. er der 2 hjemmesider, med personer primært fra Lolland-Falster. Min nye/gamle hjemmeside problematik bunder i, at jeg ikke har adgang til databasen, så jeg kan få min exportfil (gedcom) så jeg kan få mine data samlet ét sted. Det er kun webmaster der kan dette, og det har givet mig en del ”udfordringer”. Så hvornår jeg kan sammenlægge det hele på én side er p.t. uvist.

Jeg samler oplysninger om personer (fundet udenfor amtet), der er født på Lolland-Falster med fødselsdato/sted, samt oplysningerne fra de kilder hvor de er fundet, dog ikke børn født i andre amter.  De kan dog være anført i noter, men ikke oprettet som personer. Men vielse med ægtefælle, dødsfald med ægtefælle, folketællinger og andre kilder, der oplyser om bopæl m.v. Private oplysninger noteres ikke på personer der må formodes at være levende. Selvfølgelig er der også masser af oplysninger på personer inden for Maribo amt.

Tilfældet ville at jeg er blevet medadministrator på en gruppe på Facebook, der omhandler Slægtsforskning Lolland-Falster & Langeland  http://www.facebook.com/groups/566015756789367 så hvis du har lyst, så kan du tilmelde dig gruppen   :)

Denne tråd erstatter https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,52060.0.html der vil blive låst.

Bjarne Due Pedersen:
Her er en vejledning til mine hjemmesider, der er i TNG format.
Jeg har truffet nogle valg, for at der kan være konsekvens i søgemulighederne. Samme navnesystem er anvendt i excel-skemaet.
Når man er registreret bruger er der adgang til det hele.

Det hurtige overblik kan ses fra forsiden ”Efternavne” – Vis alle efternavne. Hvis personer har et -sen efternavn, efter fulgt af et ikke -sen navn, så er det oprettet med –sen navnet + tilnavn, f.eks. Andersen Due eller Andersen Schmidt.
Hvis personen har 2 –sen efternavne, så er det oprettet under sidste –sen navn.

En anden mulighed for specifik søgning kan gøres via navnesøgning, det behøves ikke at blive skrevet fuldt ud: arl søren giver alle C/Karl Søren% eller pe_er giver Peder/Peter. So%ie giver Sofie/Sophie. Stavemåder kan jo variere, jeg bruger normalt dåbsnavnet, men hvor jeg ikke har dåbsdatoen med, så er navnet direkte fra kilden, f.eks. en Københavnsk borgerlig vielse. Derfor kan det give et andet resultat at anvende ”Datoer & Årsdage” Her kan søges på fødselsdato.

Steder er lidt specielt. Her skal man starte med amtet, f.eks. Maribo, som man trykker på. Herefter herredet, som man også trykker på. Herefter kommer sogne m.v. hvor man så trykker på det lille forstørrelsesglas på linjen. Så kan man se alle personer med en begivenhed på det specifikke sted.
Der er principielt 3 typer af steder, sogne, kirker og kirkegårde.
Man bliver født/dør i et sogn, døbt, konfirmeret og viet i en kirke og begravet på en kirkegård. Begravelsen sker fra en ikke defineret kirke, men på en bestemt kirkegård. Så kan der dog være noter på den enkelte person, der fortæller mere, især hvis kirke og kirkegård ikke naturligt hører sammen.

Hvis man er inde på en specifik person, og ser at der mangler noget, så kan man anvende fanebladet ”Foreslå” – så får jeg besked om rettelsen/tilføjelsen. Og jeg vil gerne have dato/sted for begivenheden, så jeg kan kontrollere  :) Ikke at jeg ikke stoler på jeres oplysninger, men jeg har et princip, at jeg vil se det i kilden, så jeg kan stå inde for indtastningen. Jeg har desværre set på f.eks. MyHeritage, at nogen har fejl i deres aner, som så bliver kopieret til andre stamtræer via smartmatch og dermed spreder det sig og bliver til ”sandhed”.  Derfor vil jeg gerne kontrollere data, og hvis jeg ikke kan finde bevis for data, så bliver de ikke tastet  :)

Bjarne Due Pedersen:
På forsiden af hjemmesiden vælges "Registrer for at få en brugerkonto"
Derefter udfyldes felterne, husk at trykke Send  ;)

[vedhæfting slettet af admin]

Bjarne Due Pedersen:
Da jeg kan se at linket ikke virker i første indlæg, så er der et nyt:
Slægtsforskning Lolland-Falster-Langeland http://www.facebook.com/groups/566015756789367

Samtidigt kan jeg så lige gøre opmærksom på en søstergruppe, som jeg ikke er involveret i  :)
Slægtsforskning - Fejø, Femø og Askø http://www.facebook.com/groups/521157984585511

bente lindhardt:
Har du noget om Martin Andre Jønck f. 1887 ? Han blev gift med Betsy Neergård Jensen f. 1895 i Nakskov. De blev gift i Birket, hvor de også fik 3 børn.
Erik Jønck f. 1918
Adda Elisabeth Jønck f. 1920
Johanne Merete Jønck f. 1922

Familien forlader Birket i 1931 og bosætter sig mindre end 2 år i Nakskov. Hvor flytter de hen efter 1933?

vh
Bente L

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version