Forfatter Emne: Pas på med søgning efter måske stadig levende personer  (Læst 1161 gange)

Kathrine Tobiasen

  • Global Moderator
  • Bruger med indlæg
  • Indlæg: 1.119
I anledning af den nye persondataforordning har vi skærpet vores regler for omtale af personer, der måske stadig lever. Man må nu ikke – uden samtykke – bringe personfølsomme oplysninger om personer, der ikke har været døde i 10 år.

Derfor lyder vores regel nu: Ingen omtale af personer, der ikke har været døde 10 år! Hvis du ikke ved, om en person er død, og hvornår det er sket, så brug som tommelfingerregel, at vedkommende skal være født for 110 år siden eller tidligere.

Det er tilladt at nævne en persons navn og basale oplysninger som fødselsdato. Men det lader vi os jo ikke nøjes med som slægtsforskere, så undlad derfor at efterlyse sådanne personer. Hvis du alligevel søger oplysninger, så bed om svar pr. privat mail og nævn kun navn og fødselsår her i Forum. Med til personlige oplysninger hører ting som ægteskab, stilling, religion osv., så det er ikke meget vi kan tillade os at skrive.

Men naturligvis er vi nødt til at holde os til loven.
Med venlig hilsen
Kathrine Tobiasen
Moderator

Bliv medlem af Danske Slægtsforskere. Det koster kun 250 kr. pr. år.

Kirsten Vadsø

  • Medlem
  • Bruger med indlæg
  • Indlæg: 75
Sv: Pas på med søgning efter måske stadig levende personer
« Svar #1 Dato: 08 Feb 2020 - 16:09 »
Er det normalt at Google kan komme ind i forum og hente alt hvad man spørger om og nogle svar, under ane efterlysning,- i hvertfald har jeg fået godt en side på google, om alt hvad jeg har spurgt om af hjælp med navn, fødselsdag, døds dato m.v. selv foto af dødsannoncer og en gravsten som jeg fik et billede af Gitte. Alt er på Google, og det jeg søgte på var "kun" mit navn, det står der til gengæld alle steder også navnet på den der giver svaret . Hvad siger efterkommere til det?? Jeg har en kusine , hvis forældre jeg har spurgt om hjælp til at finde noget om. Man kan også klikke sig videre ind, så man får det hele med- uden at være logget ind nogen steder. Er det bare normalen???

Venlig hilsen
Kirsten Vadsø