For alle > Slægtsforskning med DNA

DNA test/genetisk slægtsforskning.

(1/3) > >>

Camilla Junge:
Jeg har forsøgt at google lidt om emnet og søge rundt her på siden, men føler ikke helt, mine spørgsmål konkret er blevet besvaret.

Jeg har kunnet læse mig frem til, man kan tage dna tests, der går på enten den mandlige eller kvindelige linje.
Nu er det sådan, at hvis jeg skulle have sådan en test, ville jeg ikke være interesseret i 'slægtsforskning' som sådan, men mere, hvis det var muligt (fx. via min mor) at kunne bevise eller få sandsynligheden for, en af hendes aner var fx. grønlænder, afrikaner, asiat eller noget helt andet.
Jeg har set et slægtsforskningsprogram på viasat history, hvor de har benyttet det, hvor en mand fik resultatet 73% caucasisk 20%sort og 7% indfødt amerikaner, eller noget lignende.

Er det muligt? Har I erfaringer med det? Og i så fald, hvor i verden skulle man henvende sig?

Miranda Thorgun Ottesen:
Jeg fik for nogle år siden lavet en DNA-test hos http://www.igenea.com/
Man får ikke at vide mange procent af det ene og det andet man er, men hvilken genetisk gruppe man tilhører. Jeg tilhører f.eks gruppen undergruppen U5, der ellers stort set kun findes blandt finske samere. Så min mor's mor's mor's mor's... rigtig mange generationer tilbage må formodes at stamme fra Finland. Hovedgruppen U findes i Nordafrika, arabiske områder, i Kaukasus, men primært i Irland , Storbritannien, Sydfrankrig og baskiske områder.

Hvis du en dag vælger at få lavet en test, så vil det være en fordel hvis du har en helbror som den kan laves på. Da kvinder har 2 X kromosoner mod mændenes XY, så viser testen hos os intet om vores forfædres baggrund, men kun om mødrenes.

Miranda Thorgun Ottesen:
-Slettet-

Camilla Junge:
Tusind tak for dit svar..
Så ved jeg ikke lige, hvorledes de har gjort i den udsendelse, jeg så.

Men nu er det desværre sådan, at jeg er enebarn, så jeg må vel nøjes med morens side, men det er i mit tilfælde også den mest interessante, hvis man kan tillade sig at sige det :-)

Miranda Thorgun Ottesen:
Jeg syntes altid at den mødrende side er den mest interessante, det er trods alt de færreste der har en anden mor end de tror:)

Hvis din far, eller en bror til ham stadig lever, så kan de også bruges. Det samme gælder sønner af farbrødre.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version