For alle > Slægtsforskning med DNA

Hvilke er de mest troværdige og retvisende DNA-test?

(1/2) > >>

Flemming Damgaard Larsen:
Kære gruppe.

Jeg har ikke forstand på DNA-test. Men vil gerne have foretaget en DNA-test for, at se hvad det kan bruges til i slægtsforskningen. Har slægtsforsket konventionelt i mere end 58 år.

I den anledning har jeg to spørgsmål:
Hvilke er de mest troværdige og retvisende DNA-test-bureauer?
Hvilke DNA-test-bureauer har det største antal DNA-testede danskere?

Med venlig hilsen
Flemming Damgaard Larsen

Inger Buchard:
Du har læst artiklerne i 'Slægtsforskeren'? f.eks. https://slaegtsbibliotek.dk/900568.pdf billede 8, hvor der henvises til tre artikler i de foregående numre af 'Slægtsforskeren'

Her kan du blive klog på, hvad man kan/ikke kan bruge DNA i slægtsforskning til.

Inger Buchard

Flemming Damgaard Larsen:
Super!!!

Mvh
Flemming Damgaard Larsen

Anders M. Petersen:
Hej Flemming!

Jeg vil sige at FamilyTreeDNA uden tvivl er det mest troværdige på selve DNA-delen. Desværre er deres hjemmeside lidt mere gammeldags og besværlig end f.eks. MyHeritage. Det er også kun hos FTDNA at du finder de noget mere komplicerede Y-DNA og mtDNA tests.

Der er uden tvivl flest danske testere hos MyHeritage, men det er også min erfaring at en stor del af disse har købt en test hos MyHeritage ud fra reklamernes noget oversolgte budskab om at man automatisk får 'en gratis stamtavle'. Det vil sige mange matches med personer med en stamtavle med 3 personer (dem selv og deres forældre) og uden intention om slægtsforskning. Til gengæld er MyHeritages brugergrænseflade til matches noget smartere end FTDNAs.

Da FTDNA ikke tager noget abonnement (du skal kun betale for testen) og MyHeritage er en abonnementsbaseret pengemaskine, så er mit bedste råd fortsat at teste hos FTDNA og så uploade resultatet til MyHeritage (koster ikke noget). Så kan du selv bestemme, hvor længe du vil betale for at MyHeritage videresælger din slægtsforskning.

Husk at købe hos FTDNA, når de har en af deres hyppige tilbudskampagner - der er en del at spare!

Hilsen Anders

Flemming Damgaard Larsen:
Kære Anders.

Mange tak for et meget informativt svar. Meget brugbart!!!

Mvh
Flemming Damgaard Larsen

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version