Forfatter Emne: Gode råd til alle brugere af Hjælp til tydning  (Læst 44285 gange)

Kathrine Tobiasen

  • Global Moderator
  • Bruger med indlæg
  • Indlæg: 1.344
Gode råd til alle brugere af Hjælp til tydning
« Dato: 21 Sep 2010 - 22:39 »
Velkommen til Hjælp til tydning.

Her kan du få hjælp til at tyde vanskelig gotisk skrift eller få identificeret et foto.

Du kan enten:

1. Vedhæfte en grafisk fil med en scanning eller et digitalt foto af teksten eller billedet.
Tryk på "Vedhæftninger samt øvrige funktioner..." lige under skrivefeltet og derefter "Vælg arkiv" (ved Vedhæft). Naviger dig nu frem til filen på din harddisk.
Filen må ikke overstige 400 Kb, og følgende filtyper er tilladt: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, docx.
Filen slettes efter 14 dage (af hensyn til server-plads)

2. Linke til et opslag, du har lagt ud på en privat hjemmeside, eller til f.eks. Arkivalieronline. Vær meget omhyggelig med at henvise præcist. Oplys hvilket amt, herred og sogn, det drejer sig om og husk endelig den rigtige årrække samt selvfølgelig opslagsnummeret. Du skal naturligvis også angive om det er ny eller gammel scanning af kirkebøger på AO. Det skal være let for hjælperne at finde frem til det rigtige sted. Det nemmeste er at indsætte et link til siden med teksten, du ønsker hjælp til. Klik på ikonet med globusen over skrivefeltet og indsæt adressen dér hvor markøren blinker. Se nærmere her https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,96812.0.html


Det kan være svært at tyde en skrift, men hvis du følger disse gode råd til udformning af dit indlæg, hjælper du selv med til at gøre det lettere:

Overskriften bør indeholde hovedkilde (AO, KB, FT, Skifte, Lægdsrulle eller andet) og desuden årstal og lokalitet (Amt og/eller Sogn). Bemærk også gerne, hvis der er tale om fremmedsprog (Tysk, Latin osv).

Indlægget bør indeholde den nøjagtige kildehenvisning, også selv om der er tale om vedhæftede filer eller henvisninger til en hjemmeside.
Skriv alt det, du selv mener at kunne tyde, og erstat det manglende med x eller ?
Anvend originalens linieskift.

Udnyt den tilladte størrelse på vedhæftede filer. En tekst bliver sværere at læse, hvis den er formindsket for meget.

Læs gerne nogle tråde, inden du selv går i gang med at skrive. Det er lærerigt at se, "hvordan andre gør."

Opdager du bagefter, at du har skrevet noget forkert eller ikke ramt tasterne rigtigt, kan du ved at trykke på "Rediger"-knappen (menulinjen over indlægget) rette i indlægget. Redigeringsmuligheden er tilgængelig de første 30 minutter efter at du har lagt indlægget ud. Hvis du senere har rettelser og tilføjelser, skriver du et nyt indlæg i tråden.

Husk at takke for hjælpen, når en tydning er færdig! Bemærkningen "På forhånd tak" i første indlæg viser ikke, om du har læst svaret/svarene, som andre har brugt tid på at finde.

Vend gerne tilbage til tråden, selv om du har fået svar. Det kan sagtens tænkes, at andre medlemmer har mere at sige om emnet, eller at den første løsning kan diskuteres.
« Senest redigeret: 09 Okt 2019 - 13:54 af Kathrine Tobiasen [454] »
Med venlig hilsen
Kathrine Tobiasen
Moderator

Bliv medlem af Danske Slægtsforskere. Det koster kun 280 kr. pr. år.