Hej
Mine oldeforældre emigrerede fra Sverige til Danmark i 1870erne.
De blev døbt i Sverige med navnene Ingar Nilsdotter født 19. marts 1858 i Kleggeröd nr 4, Slimminge, Skurups kommun, Malmö Len, Sweden og emigration fra Sverige til Danmark 2. april 1873, udflytningslæn Malmøhus og Pehr Nilsson født 24. maj 1850 i Onslunda 9, Kristianstads län, Skåne, Sweden og flyttebevis fra Sverige til Danmark 19. marts 1875. Utflyttningslän: Kristianstad,
men navnene blev fordansket til Inger Nielsen og Peter Nielsen i Danmark.
Hvordan blev navnene ændret, søgte man bestemte myndigheder, eller hvordan foregik det?
Var det fordi de svenske indvandrere var ilde set af danskerne, at svenske indvandrere ofte fordanskede deres navne, måske fordi de tog danskernes arbejde?
Hvordan kan det være, at hvis ens barn døde for 100 år siden og tidligere, så kaldte forældrene ofte et nyt barn det samme fornavn, som det afdøde barn hed. Nogen gange var der flere afdøde børn, som var døbt med samme fornavn. Det må da have givet noget forvirring og misforståelse, hvis man skulle tale om et af de afdøde børn. Kaldte man så f.eks. de afdøde børn for Per1. Per2, Per3 osv. Det giver også tid problemer ved slægtsforskning. Betragtede man det nye barn med samme navn som en slags erstatning for det afdøde barn?
Venlig hilsen
Ulla