Forfatter Emne: Gode råd til alle brugere af Hjælp til opslag  (Læst 16550 gange)

Kathrine Tobiasen

  • Global Moderator
  • Bruger med indlæg
  • Indlæg: 1.364
Gode råd til alle brugere af Hjælp til opslag
« Dato: 21 Sep 2010 - 22:42 »
Hjælp til Opslag er stedet, hvor du f. eks. kan bede en venlig sjæl, der jævnligt kommer på Rigsarkivet, om et opslag i de nyere folketællinger, hvis du selv bor langt fra hovedstaden. Eller af andre årsager har svært ved at få passet et besøg på et givet arkiv ind.

Søger du hjælp i udlandet, kan du hvis du kan begå dig på et fremmedsprog, lægge en efterlysning ud i gruppen Find your relatives in Denmark. Måske kan nogle af de udenlandske brugere dér hjælpe dig. Se listen over Friendly helpers http://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,165.0.html.

For DIS-medlemmer er der et særligt tilbud om opslag i betalingsdatabaser som Ancestry.com og ArkivDigital. Se gruppen Internationale opslag (kun tilgængelig for medlemmer).

Drejer det sig derimod om køb eller salg af materialer, henvises til gruppen Markedsplads.


Husk når du skriver dit indlæg:

Find en titel, der siger noget om indholdet. F. eks. ikke bare: Opslag, men Opslag på LAV

Oplys hvad du selv ved og har fundet, så hjælperen ikke gør dit arbejde én gang til.

Bemærk at oplysninger om nulevende personer (dvs. personer, født indenfor de sidste 110 år, hvis dødsåret ikke kendes) ikke må videregives på nettet og altså heller ikke her i Forum.
Hvis du har brug for et sådant opslag, så vær varsom og bed om svar i privat mail. Skulle sådanne oplysninger blive givet i et indlæg, vil det blive slettet.

Læs gerne nogle tråde, inden du selv går i gang med at skrive. Det er lærerigt at se, "hvordan andre gør."

Hvis du bagefter opdager, at du har skrevet noget forkert eller ikke ramt tasterne rigtigt, kan du ved at trykke på "Rediger"-knappen (i menulinjen over indlægget) rette i indlægget (gælder kun de første 30 minutter efter at du har skrevet indlægget).
« Senest redigeret: 23 Feb 2020 - 22:28 af Kathrine Tobiasen »
Med venlig hilsen
Kathrine Tobiasen
Moderator

Bliv medlem af Danske Slægtsforskere. Det koster kun 280 kr. pr. år.