Forfatter Emne: Gode råd til alle brugere af Slægtsforskning med DNA  (Læst 3597 gange)

Kathrine Tobiasen

  • Global Moderator
  • Bruger med indlæg
  • Indlæg: 1.344
Denne gruppe er tænkt som et forum, hvor du som helt grøn kan spørge ind til emnet og forsøge at finde ud af, om det er noget for dig, og hvilke tests du i givet fald skal vælge, og som mere garvet forsker kan få løst problemer, du er stødt ind i undervejs. Det er også her, du kan bringe fx etiske problemer på banen.

Når du skriver et indlæg:

Find en titel, der siger noget reelt om indholdet.

Oplys gerne, hvad du selv har gjort eller overvejet, så hjælperen er godt rustet.

Pas på med omtale af nulevende personer, dvs. personer der er født indenfor de seneste 110 år, hvis dødstidspunktet ikke kendes. Bed om et svar via privat  mail eller beskeder, hvis sagen drejer sig om en person, der stadig kan være levende.

Forsøg at formulere dig klart og tydeligt. Regn ikke med at andre medlemmer nødvendigvis forstår alle specielle fagudtryk, der bruges inden for DNA. Tænk på, at også nye eller kommende DNA-forskere måske læser med.

Husk, at det ikke er tilladt at viderebringe informationer, du har fået fra dine matches. Ingen skærmdumps fra slægtstræerne!

Læs gerne nogle tråde i gruppen, før du selv går i gang. Du kan lære af at se, “hvordan andre gør”.

Hvis du skriver noget forkert eller laver en tastefejl, kan du ved at klikke på Rediger-knappen (i menulinjen over indlægget) rette i indlægget inden for de første 30 minutter efter at du har postet det. Får du senere brug for at opdatere indlægget, må du henvende dig til moderator, der så vil hjælpe dig.  

Hvis du er testet hos FamilyFinder, kan du få rigtig god hjælp til at komme i gang i den vejledning, som Anders Mørup-Petersen har lavet: http://morup-petersen.dk/FamilyFinder.pdf
« Senest redigeret: 17 Jun 2018 - 17:09 af Kathrine Tobiasen [454] »
Med venlig hilsen
Kathrine Tobiasen
Moderator

Bliv medlem af Danske Slægtsforskere. Det koster kun 280 kr. pr. år.