For alle (alle kan læse, kun medlemmer kan skrive) > Projekter

Affotografering af arkivalier i København og Viborg

(1/2) > >>

Jesper Skov:
Kære alle

Det har været en stor succes, at frivillige (fra f.eks. DIS-Odense) har affotograferet arkivalier på læsesalene i Odense og Åbenrå. Mange (f.eks. dødsattester fra Fyn) er allerede tilgængelige på ArkivalierOnline og flere følger senere i 2017.

På baggrund af denne succes vil vi (Rigsarkivet og DIS-Danmark) gerne forsøge at opstarte lignende projekter på læsesalene i København og Viborg.

Til det formål har vi jo brug for frivillige, der har tid og lyst til at fotografere.

Jeg skal derfor høre, hvor mange der kunne være interesseret i dette, og hvor ofte og hvor lang tid man kan afsætte til det. Rigsarkivet og DIS-Danmark stiller naturligvis alt udstyr til rådighed på læsesalene, så man blot kan møde op og begynde at fotografere.

Hvis det har din interesse eller har du idéer til, hvordan vi gør det i praksis, så svar på denne tråd eller skriv til mig på formand@dis-danmark.dk (husk at skrive hvilken læsesal, der er relevant for netop dig).


Med venlig hilsen

Jesper Skov
DIS-Danmark

Mikkel Eide Eriksen:
Hej Jesper

Det lyder spændende!

Jeg kan ikke pt. love noget bestemt tidsforbrug, men jeg vil gerne følge med & måske melde mig til senere :)

Vil der være mulighed for at have indflydelse på hvilke arkivalier der bliver affotograferede?

Når jeg er på arkiv affotograferer jeg som regel de relevante dele af mine bestilte arkivalier til egen brug vha. min iPhone, men har også fotograferet nogle i helhed som er online:

http://www.wadschier.dk/arkivalie/helsingør-byfoged-dokumenter-til-pasprotokol-og-anmeldelsesprotokol-1807-1826/23549/1/
http://www.wadschier.dk/arkivalie/koebenhavns-amts-rytterdistrikts-birks-politimesterembede-protokol-vedroerende-svensker-i-koebenhavns-amt-1808/22488/1
http://kopier.dis-danmark.dk/kop_vis_data.php?dir=oe-frederiksborg-amt-1771

mvh
Mikkel

Jesper Skov:
Hej Mikkel og I andre

Tak for din tilbagemelding.

Dette skal ikke ses som en bindende tilmelding, men for at se, hvor mange der egentlig har tid og lyst til at hjælpe med digitalisering af arkivalier som Rigsarkivet ikke selv vil digitalisere.


Jeg regner da med, at den enkelte fotograf vil have indflydelse på, hvad der skal fotograferes, men af praktiske årsager må det mindste være en arkivenhed (f.eks. en pakke eller en protokol), så vi kan holde styr på, hvad der er fotograferet.

Når vi har fået projektet startet op, og hvis der er mange, der melder sig, tror jeg, vi skal sætte det mere i system og tage hele arkivserier.


Med venlig hilsen

Jesper Skov


PS! Igen: Dette er ikke på nogen måde en bindende tilmelding - dette er kun for at vejre stemningen til projektet og mulighederne for brugerdeltagelse.

Mikkel Eide Eriksen:
Hej igen

Det lyder rigtig godt! Naturligvis hele pakker, ellers bliver det nok umuligt at administrere.

Jeg venter spændt på hvordan det udvikler sig :)

Godt nytår!

mvh
Mikkel

Kirsten M. K. Kastberg:
Hej.

Det lyder spændende og jeg vil gerne melde mig til affotografer arkivalier i Viborg, hvis du/i få det op og kører.

Vh. Kirsten Kastberg

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version