Christians sogn Aarhus.

Startet af Ejner L. Thygesen, 16 Feb 2015 - 21:06

Forrige emne - Næste emne

Ejner L. Thygesen

Hej.
Er der noden her der ved hvor man finder kirkebøger for Christians sogn fra før 1943.
Hilsen Ejner.

Peter Kristiansen

M.v.h. Peter Kristiansen

Gitte Johansen

#2
Du skal kigge i Århus, Skt. Johannes før det år.

Der blev foretaget handlinger i Christians Kirke før den tid i en slags krypt/kælder.

Jeg kan ikke huske helt nøjagtigt, hvad det var, men en sød dame, jeg besøgte for Ældresagen blev viet i 1942 i "krypten" Christians Kirken og indført i Skt. Johannes.
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Gitte Johansen

http://aarhuswiki.dk/wiki/Christianskirken
Christianskirken
Den nuværende Christianskirke beliggende i den nordlige del af Århus på Frederikshaldsgade 13 blev indviet den 2. marts 1958. Menigheden på Christiansbjerg havde indtil da i en årrække måttet nøjes med en under krigen bygget krypt, der indtil indvielsen af Christianskirken fungerede som midlertidig kirke. Krypten afløste den gamle Christianskirke, indviet Palmesøndag 1913 og i funktion indtil efteråret 1946. Den gamle kirke blev med tiden fundet for lille, den rummede således blot 90 pladser, og man udskrev i 1937 derfor en arkitektkonkurrence om en ny kirke. Konkurrencen blev vundet af arkitekt Aage C. Nielsen, og umiddelbart efter begyndte en kirkekomite med biskop Bruun Rasmussen i spidsen at rejse de nødvendige midler. Kirken lod imidlertid vente på sig. Med krig og besættelse viste det sig vanskeligt at sikre sig finansministeriets støtte til projektet, og de indsamlede midler tjente blot til at bygge krypten under kirken, der egentlig var tænkt som lokaler til menighedspleje, men som altså indtil 1958 tillige måtte tjene som egentlig kirke.
Under kirkeminister Bodil Koch lykkedes det omsider at komme på finansloven, ligesom ministeren skaffede den nødvendige materialebevilling. Men så var det også en ganske iøjnefaldende kirke, der omsider så dagens lys. Ikke mindst det høje sekskantede tårn lod sig vanskeligt overse i landskabet. Igennem det lave våbenhus trådte man ind i et stort lyst og højloftet kirkerum med plads til 500 mennesker. Kirkerummet gik helt op i tagryggen ved hjælp af stræbepiller, hvormed den modernistisk udformede kirke fik et skær af gotisk stil. Rummets lysindfald kom ikke mindst fra sydvæggen, der var formet som et stort vindue. Kirkens ydre fremstod monumental, og der blev til facaden anvendt røde mursten. Kirkens alterbillede med den hellige nadver som motiv er en fresco udført af Frits Bruzelius. Kirkens samlede omkostninger løb op i 850.000 kr.
Litteratur og kilder
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Ejner L. Thygesen

Hej
Tak for hjælpen, ved i hvornår N.Ebbesensvej  blev til Randersvej ?
Hilsen
Ejner.

Gitte Johansen

Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com


Ejner L. Thygesen

Hej.
Tak til alle.
Da den person jeg leder efter skulle være konfirmeret medens han bor på Randersvej og ikke er i kirkebogen, så  må vi lede andet sted.
Hilsen Ejner