Hej Jan,
Desværre har jeg ikke haft så megen tid til slægtsforskning, så jeg har først set dit svar nu... Kedeligt at man også skal arbejde

Ud fra dit svar, så må jeg hellere ridse op, hvordan jeg ser "mandtalsbogen" til at være, for nogle af dine spørgsmål der kommer af en fejl-læsning (og det kan jeg godt forstå med den bog).
Der er 5 kolonner;
1. Nr
Her står løbenummeret (+ det andet mystiske nummer, som jeg tror, at deres nye nummer i næste bog [hvis den havde været der], men den er ikke så vigtig).
2. Navne
Her står personens fornavn!!! Efter navnet kommer faderens navn + moderens navn (hendes navn består også af hendes fornavn + hendes faders navn).
NB der står intet om hvem en mand er gift med her!!! Men ved en kvinde kan ægtefællen godt stå nedenunder forældrenes navne. Som der gør ved din Karen Hemmingsdatter (nr. 553, opslag 37).
3. Datoer
Her står fødselsdato/dåbsdato (dåb med "d") og evt. begravelsesdato.
4. Steder
Det er stederne for ovenstående datoer.
5. Anmærkninger.
Her står konfirmation, giftemål, forældre, søskende, tjenestested osv.
De bliver betegnet med bogstaver; så "k" er konfirmation (f.eks. ved Mads Peder står der "k B 1808 t.g.", som er
konfirmeret
Boeslunde 1808 med karakteren
tg). "g" ved giftemål, som vi vist har styr på. "t" for tjeneste hos ..., for den efterfølges af et nummer.
Og nogle steder står der faderen/f, moderen/m, syskende, som også henviser vha numrene til dem.
Og endelig står der hvor man er flyttet hen eller kommer fra...
Altså er; nr. 1135 (opslag 73)
Peder
Søn af Mads Pedersen og Anna Kathrina
og han blev gift 2 gange, først med Dorthe Jürgensdatter og herefter med Karen Hemmingsdatter.
Og hermed er datteren fra FT1787 nok opkaldt efter hans mor!!!
Hvis personen er død, så har præsten sat et kors over det andet nummer (og hvis forældrene er døde, så kommer der et kors foran deres navn). Sidst i bogen bruger præsten også en cirkel med en prik og en streg over, den symboliserer at personen er flyttet til sognet.
Jeg har stødt på et par sjove indslag; Opslag 116 nr. 1822 og 1823, hvor der kommer bemærkninger om "Tyv" og "Døvstum", så præsten får meget med.
Opslag 14 nr. 191: Det er den ældste person i Boeslunde i dec 1822, som præsten også skriver. Birthe Olesdatter var født i 1731. Men hun er jo også den eneste fra 1731 (for det er en folketælling og ikke en kirkebog)...
Jeg syntes stadig, at det er en smart måde at notere på. Måske havde præsten en bedre løsning til en kirkebog end de andre... Man får jo alle oplysningerne om personen samlet et sted, og det er da smart. Mindre smart er det, at man har svært ved at se, hvilke børn et par fik.
Hvis du kan hjælpe en anden, så har du også hjulpet mig, for er det ikke sådan at denne side fungerer? Vi hjælper hinanden. Og jeg er bare glad for at kunne hjælpe lidt.
Desuden er alle mine aner fra Himmerland og Thy, så hvis du har lyst til en tur til Viborg i stedet for københavn, så er du velkommen til at slå ting op for mig

mvh
Jan